Ahma Eläinklinikka

Leskirouva Freytagin
kuja 15 B 32
00790 Helsinki (Viikki)
puh. 09 3871770
Arkisin 10-19

Kokonaisvaltaista hyvinvointia koiralle eläinfysioterapialla

Henna Lehto.jpg (12926 bytes)

Eläinfysioterapeutti Henna Kemppainen


Voit tehdä ajanvarauksen sähköpostitse osoitteesta elainfysioterapia (at) ahmaelainklinikka.fi tai puhelimitse numerosta 040-769 5215 (jos en pysty vastaamaan, jätä viesti niin soitan sinulle takaisin).

Eläinfysioterapiassa eläimen toimintakykyä ja liikkumista sekä niiden ylläpitämisen tai lisäämisen mahdollisuuksia arvioidaan omistajan tai hoitajan haastattelun, eläimen havainnoinnin ja erilaisten tutkimus- ja mittausmenetelmien avulla. Tämän perusteella valitaan terapiamenetelmät.

Yleisimmät eläinfysioterapian aiheet ovat erilaiset liikkumisen epäpuhtaudet, suorituskyvyn alentuminen, tuki- ja liikuntaelimistön vauriot ja niistä johtuvat kiputilat sekä operaatioiden jälkeinen kuntoutus. Erityisesti sairaan eläimen kuntoutuksessa fysioterapeutti toimii kiinteässä yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.

Eläinfysioterapian menetelmät koostuvat erilaisista manuaalisista ja fysikaalisista tekniikoista, ohjaamisesta sekä harjoitteluterapiasta. Tunnetuimpia fysioterapian menetelmiä ovat venyttelyt, pehmytkudoskäsittelyt ja nivelmobilisaatiot sekä mekaaniset menetelmät eli fysikaaliset hoidot. Fysioterapian tärkein menetelmä on terapeuttinen harjoittelu, jolla parannetaan kuntoutujan fyysisiä ominaisuuksia, esimerkiksi koordinaatiota, asentotuntoa, lihas-voimaa tai kestävyyttä.

Eläinfysioterapeutti on ammattikorkeakoulussa fysioterapeutin tutkinnon suorittanut henkilö, jolla on useiden vuosien eläinkokemus, ja joka on täydentänyt ammattitaitoaan eläinfysioterapian erikoistumisopinnoilla. Tällä hetkellä eläinfysioterapeutteja koulutetaan SAMK:ssa.

Lähde: Suomen Eläinfysioterapeutit ry, www.suomenelainfysioterapeutit.fi

Eläinfysioterapiakäynti maksaa 55 €.

Ahma Eläinklinikka © 2016      Onnellinen lemmikki kaikkien iloksi !